به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا تابش ظهر شنبه در حاشیه مراسم تجدید میثاق کارکنان بنیاد مسکن با آرمانهای امام راحل که در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار شد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 16 هزار و 500 واحد مسکونی در استان سیستان و بلوچستان بر اثر سیل تخریب شده است اظهار داشت: فرآیند بازسازی منازل مسکونی سیستان و بلوچستان در مرحله تشکیل پرونده است.
وی با بیان اینکه مالکان واحدهای مسکونی در استان سیل زده سیستان به بانکهای عامل جهت گرفتن وام بلاعوض معرفی میشوند گفت: کار ساخت واحدهای مسکونی در این استان با سرعت آغاز میشود و بنیاد مسکن تعهد ساخت 50 هزار واحد مسکونی در مناطق سیل زده را دارد که 40 هزار واحد مسکونی در مناطق سیل زده استانهای خوزستان، گلستان و لرستان تا پایان سال جاری تحویل مردم خواهد شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه بنیاد مسکن گامهای بلندی در جهت خانه دار شدن و مقاوم سازی بافتهای فرسوده در روستاها برداشته است عنوان داشت: تا کنون یک میلیون و 800 هزار واحد مسکونی روستایی توسط این بنیاد مقاوم سازی ساختمان شده است.
تابش گفت: کار بازسازی و بهسازی بافت فرسوده در شهرهای زاهدان، قم و اهواز در دستور کار بنیاد مسکن با همکاری وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه عملیات بازسازی واحدهای مسکونی در نقاط اصلی سیل تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید، عنوان داشت: 25 هزار واحد مسکونی خارج از نقاط اصلی جاری شدن سیل در استانهای گلستان، خوزستان و لرستان ساخته شده است و یکهزار واحد مسکونی نیز در مناطق سیل زده نیازمند بازسازی است که عملیات بهسازی این واحدها نیز طی ماههای گذشته انجام شده و مورد تحویل قرار گرفته است.
سمنان – مدیرکل کمیته امداد استان سمنان بابیان اینکه 30 مددجو در استان صاحبخانه شدند، گفت: پرداخت تسهیلات بلاعوض در راستای تأمین مسکن مددجویان در دستور کار است.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن مسعودیان راد صبح سهشنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی کمیته امداد سمنان ضمن بیان اینکه پرداخت تسهیلات بلاعوض در راستای تأمین مسکن مددجویان در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 30 مددجو در سطح استان صاحبخانه شدند.
وی بابیان اینکه 15 واحد مسکونی در حال احداث در مناطق روستایی استان است، افزود: در مناطق شهری نیز 14 واحد مسکونی خریداری و یک واحد برای مددجویان استان ساختهشده است.
44 درصد مددجویان کمیته امداد ساکن روستاها هستند
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان با تأکید بر اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون 542 خدمات در قالب خرید، ساخت و مقاومسازی واحدهای مسکونی به مددجویان کمیته امداد این منطقه ارائهشده است، اضافه کرد: پرداخت تسهیلات بلاعوض به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد نقش مؤثری در صاحبخانه شدن مددجویان این نهاد دارد.
مسعودیان راد با اشاره به اینکه در سال جاری 247 واحد مسکونی در مناطق عادی و 130 واحد در مناطق محروم تعمیر و مقاومسازی شده است، تصریح کرد: 44 درصد از مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان سمنان ساکن روستا هستند.
وی بابیان اینکه بخش قابلتوجهی از طرحهای مقاومسازی منازل مسکونی در مناطق روستایی استان اجرایی شده است، تأکید کرد: در این مدت 52 سرویس بهداشتی تعمیر و بهسازی شده است.
84 واحد مسکونی مددجویان گازرسانی شد
مدیرکل کمیته امداد استان سمنان با اشاره به خدمات این نهاد در حوزه کمکرسانی برای گازرسانی به واحدهای مسکونی مددجویان بیان کرد: 84 واحد مسکونی بااعتبار 238 میلیون تومان گازرسانی شد.
مسعودیان راد گفت: عملیات گازرسانی و لولهکشی در شهرستانهای میامی، گرمسار و آرادان، مهدیشهر، شهمیرزاد، دامغان و بی ارجمند اجرایی شده است.
شرکت مقاوم سازی افزیر
محمد حاتمی روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: براساس آیین نامه جدید سقف تسهیلات بانکی ارائه شده به متقاضیان اجرای طرحهای مقاوم سازی مسکن روستایی از 250 میلیون ریال سال قبل به 400 میلیون ریال به ازای هر واحد در سال جاری افزایش یافته است.
او اظهار کرد: با توجه به افزایش هزینه ساخت مسکن ناشی از تورم بازار و افزایش قیمت مصالح ساختمانی و سایر هزینهها، افزایش سقف تسهیلات بانکی موجب افزالیش سرعت اجرای طرحهای مقاوم سازی مسکن روستایی در این شهرستان خواهد شد.
مدیر بنیاد مسکن خلخال بیان کرد: از زمان اجرای طرح مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور تاکنون بیش از 50 درصد از مجموع واحدهای مسکونی روستاهای بالای 20 خانوار این شهرستان بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی شده است.
وی افزود: از مجموع 12 هزار و 900 واحد مسکونی روستایی در 142 روستای دارای سکنه این شهرستان پنج هزار و 871 واحد با پرداخت تسهیلات پنج درصدی مقاوم سازی از سوی بنیاد مسکن خلخال و با نظارت مستقیم این نهاد در مقابل حوادث قهری همچون زلزله مقاوم سازی شده است.
او گفت: با احتساب چهار درصد واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده غیر تسهیلاتی بنیاد مسکن که از سوی اهالی روستاهای خلخال اجرا شده مجموع واحدهای مسکونی مقاوم سازی شده در برابر زلزله به بیش از 50 درصد میرسد.
او با بیان اینکه از 202 واحد مسکونی روستایی معرفی شده برای دریافت تسهیلات بانکی 119 واحد موفق به عقد قرار داد با بانک عامل شدند، افزود: ادامه اجرای طرح مقاوم سازی در این شهرستان با جدیت دنبال میشود.
حاتمی گفت: بنیاد مسکن خلخال در سال گذشته اقدام به بهسازی کامل 43 واحد مسکونی در حال تخریب روستای ترازوچ این شهرستان با پرداخت 80 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به صاحبان این واحدها کرد و امسال نیز عملیات اجرایی 75 واحد مسکونی در حال تخریب روستای مصطفیلوی این شهرستان را با پرداخت همین مبلغ بلاعوض ا به صاحبان واحدهای مسکونی این روستا آغاز کرده است.
او با بیان اینکه هشت میلیارد اعتبارات ملی پروژههای عمران و بهسازی معابر روستایی در سال گذشته محقق شده، افزود: این در حالی است که از مجموع 16 میلیارد ریال اعتبارات استانی اجرای طرحهای هادی فقط سه میلیارد و 670 میلیون ریال تخصیص یافت.
وی بیان کرد: امسال هشت تفاهم نامه مشارکتی اجرای طرحهای هادی روستایی با دهیاران به امضا رسیده و پروژههای سنگفرش و آسفالت معابر هشت روستا بصورت مشارکتی اجرا خواهد شد.
حاتمی از صدور بیش از هشت هزار جلد سند مالکیت روستایی در این شهرستان خبر داد و افزود: دلیل کندی در روند صدور اسناد مالکیت روستایی نبود همکاری لازم از سوی اهالی برخی از روستاهای شهرستان و یا فقدان مدارک لازم برای این کار در دست صاحبان واحدهای مسکونی روستایی خلخال است.
وی گفت: در حالی که بنیاد مسکن خلخال با کمبود نیروی انسانی مواجه و تعداد کارکنان آن از 17 نفر به پنج نفر کاهش یافته ولی این امر تاثیری در روند خدمت رسانی به مناطق محروم روستایی با توجه به وظایف ذاتی این نهاد دستاورد انقلاب اسلامی نداشته است.
علیرضا تابش روز سه شنبه در حاشیه افتتاح طرح هادی روستای افکشت بیرجند که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی با نرخ چهار درصد در سراسر کشور پرداخت می شود.
وی بیان کرد: وام مقاوم سازی و بهسازی مسکن روستایی تا سقف 25 میلیون تومان است و با مصوبه ای که در هیات دولت مطرح شد پیشنهاد افزایش وام تا 40 میلیون تومان داده شده است.
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه سالی 200 هزار واحد مسکن روستایی در کشور احداث می شود اظهار داشت: احداث مسکن روستایی در سال همیشه جزو برنامه های ماست.
وی گفت: در ساخت مسکن روستایی اقشار مختلف جامعه دیده می شوند همچنین سایر اقشار مستضعف می توانند از تسهیلات مسکن بهره مند شوند.
تابش اضافه کرد: در 6 استان کشور با توافق سازمان برنامه و بودجه، کمیته امداد و بنیاد مسکن، مسکن روستایی احداث می شود.
وی گفت: تاکنون عملیات اجرایی 30 هزار مسکن روستایی در سه استان آغاز شده است.
به گزارش ایرنا طرح هادی روستای افکشت بیرجند با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و استاندار خراسان جنوبی افتتاح شد.
همچنین ساخت 10 هزار واحد مسکن روستایی در خراسان جنوبی امروز با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه و جمعی از مسئولان در روستای هج و نج از توابع شهرستان بیرجند آغاز شد.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: قرار است با ابلاغ سیاست های جدید موضوع ارزیابی عمرانی مجموعه های فرهنگی و ورزشی شهرداری تهران در دستور کار قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا جعفری با اشاره به ضرورت بهسازی مراکز فرهنگی فرسوده گفت : به طور معمول، ابنیه تا 15 سال از پایداری لازم برخوردار اند و نیاز مقاوم سازی و بهسازی ندارند. پس از این مدت اما به دلیل استفاده بیش از حد، خساراتی به سازه تحمیل می شود که در این مورد باید اقدامات مربوط به بهسازی به سرعت انجام شود.
وی تصریح کرد: با توجه به این که بسیاری از بناهای فرهنگی شهرداری تهران در سال های اخیر احداث شده اند از پایداری لازم برخوردارند و نیاز به مقاوم سازی ندارند. اما در مورد جمع قابل توجهی از مجموعه های فرهنگی، کتابخانه ها و به ویژه مجموعه های ورزشی مانند استخرها، به دلیل عمر بالای بنا نیاز به پروسه نوسازی است.
مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اجرای طرح ارزیابی عمرانی سازه های فرهنگی وابسته به مدیریت شهری گفت: با انجام این طرح تعداد بناهایی که نیار به بازسازی کامل یا مقاوم سازی دارند مشخص می شوند. پس از این مرحله بهره بردار ملزم می شود تا طبق گزارش های ارزیابی اقدامات لازم را انجام دهد.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش به نوسازی مسجد باب الحوائج واقع در منطقه 10 پرداخت و عنوان کرد: این مسجد یکی از پایگاه های فعال اجتماعی است و حداقل 2 هزار جوان به طور مستمر در این مکان رفت و آمد می کنند. حضور گسترده مردم موجب شد تا شهرداری تهران با توجه به فرسودگی سازه اقدامات مربوط به بهسازی را در دستور کار قرار دهد.
وی تاکید کرد: در این راستا، پس از مذاکره با هیئت امنای مسجد قطعه زمینی در مجاورت بنا تملک شد و قرار است پس از طراحی اولیه، عملیات ساخت سازه با کمک شهرداری تهران و خیرین منطقه پیگیری شود.